May 10, 2022

Droombaan voor analist met changemaking ambitie

Wil jij bijdragen aan een versnelde energietransitie, een circulaire revolutie, gezondere leefstijl en creatie van inclusieve banen voor de toekomst? Als jij samen met top ondernemers wil bouwen aan een wereld die future proof is, dan is deze vacature mogelijk voor jou! We hebben plek voor een impact gedreven talent dat in venture capital wil werken en wil leren investeren in de meest ambitieuze impact ondernemers. Ben je WO-opgeleid, heb je stages bij een VC- of PE-partij achter de rug of al 1-2 jaar werkervaring, ben je communicatief sterk, vloeiend in Engels? Lees verder!

Wie en wat is Rubio?
Wij zijn het investeringsfonds voor impact startups and scale-ups in Nederland en zijn overtuigd dat de meest duurzame ondernemingen van onze tijd diegenen zijn die oplossingen bieden voor de grootste uitdagingen in onze samenleving. Vanuit hartje Amsterdam investeren we in de meest ambitieuze ondernemingen die potentieel het systeem kunnen veranderen. Wij bewijzen dat impact en rendement elkaar versterken en rekenen onszelf af op zowel financiële als impact doelstellingen.
Rubio investeert in ondernemingen in drie thema’s: Circular Solutions, People Power en Healthy Living. Momenteel hebben we in 25 bedrijven geïnvesteerd en recent is er een tweede fonds opgehaald en zijn we met ruim €150 miljoen onder management een van de grotere impact fondsen van Europa (en ook nog de beste volgens Financial Investigator)

Wie zoeken we?
Je leert het VC vak bij ons van een zeer ervaren, divers team. Je ondersteunt dit team bij het doen van een investering, je leert wat er nodig is om tot een investeringsbeslissing te komen en werkt op gedegen wijze markt- en concurrentieanalyses en financiële modellen uit. Je kan (zoals de functienaam al suggereert 🙂 goed analyseren en formuleert zaken op een gestructureerde, heldere manier. De leercurve bij Rubio is steil, en om je daarbij te helpen hebben we een speciaal intern 2-jarig opleidingsprogramma voor analisten. Je bent betrokken bij deals vanaf het begin (dealsourcing) tot termsheet, due dilligence en het doen van de deal en loopt ook mee bij een onderneming waarin we investeren zodat je ziet wat er gebeurt met jouw analyses! Daardoor krijgt je bij Rubio in korte tijd een compleet beeld van alle stijlen, gebieden en dwarsdoorsneden van het (impact) investeren.

Wil jij hieraan bijdragen en herken jij je in onderstaande?

– Je hebt een afgeronde WO-opleiding.
– Je hebt stage gelopen binnen Venture Capital of Private Equity of al 1-2 jaar werkervaring.
– Je spreekt vloeiend Engels.
– Je hebt ambities en je kunt initiatief nemen.
– Je bent proactief en nieuwsgierig.
– Je kunt goed analyseren en zaken helder formuleren.

Ons Rubio team bestaat uit 15 mannen en vrouwen, en we hechten aan diversiteit en onze onderlinge verschillen – we weten dat we met een divers samengesteld team het beste in elkaar naar boven halen. We zijn benieuwd hoe jij met je eigen kwaliteiten daaraan bij kan dragen om gezamenlijk te investeren in radicale oplossingen voor een betere wereld.

Stuur je CV en motivatie voor 31/5 naar info@rdrecruitment.nl ovv Rubio analist. RD is partner van Rubio en verantwoordelijk voor de eerste selectie ronde.