March 1, 2021

We are looking for an intern!

Rubio Impact Ventures is het toonaangevende investeringsfonds voor impact start-ups en scale-ups in Nederland. Wij zijn er van overtuigd dat de meest duurzame ondernemingen van onze tijd diegenen zijn die oplossingen bieden voor de grootste uitdagingen in onze samenleving. Vanuit hartje Amsterdam investeren we in ambitieuze ondernemingen die het systeem kunnen veranderen. We bewijzen dat impact en financieel rendement elkaar versterken en rekenen onszelf af op zowel financiële als impact doelstellingen.

Rubio is opgericht door Willemijn Verloop en Machtelt Groothuis in 2014, samen met Helmer Schukken en Warner Philips. De founders vormen een team samen met een diverse groep van slimme en gedreven professionals met een missie. Rubio investeert in ondernemingen met game-changing potentieel in drie thema’s: Circular Solutions, People Power en Healthy Living. Momenteel hebben we in 18 bedrijven geïnvesteerd en hebben recent een tweede fonds opgehaald. Met ruim €100 miljoen onder management zijn we een van de grotere impact fondsen van Europa.

Er werken nu evenveel mannen als vrouwen bij Rubio en we hechten aan onze onderlinge verschillen – we weten dat we met een divers team het beste in elkaar naar boven halen. We zijn benieuwd hoe jij met je eigen kwaliteiten daaraan bij kan dragen.

Stagepositie

De stagepositie geeft jou de mogelijkheid om brede ervaring op te doen in de wereld van impact investing. Je ondersteunt het team bij het doen van een investering, je leert wat er nodig is om tot een investeringsbeslissing te komen en werkt op gedegen wijze markt- en concurrentieanalyses en financiële modellen uit. Je bent betrokken bij deals vanaf het begin (dealsourcing) tot aan de term sheet en het doen van de daadwerkelijke deal. Je krijgt bij Rubio in korte tijd een compleet beeld van alle stijlen, gebieden en dwarsdoorsneden van het (impact) investeren.

Je bent in staat op hoog niveau te presteren en je vindt het belangrijk om impact te maken. Herken jij je in onderstaande?

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding of zit in het laatste jaar van je master
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels
 • Je hebt ambities en kunt initiatief nemen
 • Je bent proactief en nieuwsgierig
 • Je kunt goed analyseren en zaken helder formuleren

Wat we je bieden:

 • Onderdeel zijn van de snelgroeiende impact investing sector in Nederland
 • Direct met ervaren professionals werken en leren over het investeren in en supporten van sociaal ondernemers
 • Onderdeel zijn van een sociaal en inclusief team die de missie heeft impact investing mainstream te maken
 • Een mentor die je zal coachen en begeleiden tijdens de stageperiode
 • Super fijne kantoorlocatie op de Herengracht in hartje Amsterdam & ook mogelijkheden om thuis te werken
 • Marktconforme stagevergoeding en vakantiedagen
 • Startdatum: April of Mei 2021 (full-time, 4 tot 6 maanden)

Ben jij een veelzijdige stagiair en heb je zin om Rubio en onze missie te versterken? Dan gaan we heel graag met jou in gesprek. Stuur je CV en cijferlijsten (master, bachelor en middelbare school) voor donderdag 4 maart naar ava@rubio.vc. Wij nemen contact met jou op!

Also read

Impact report 2020
Newsletter March
Spread the impact
News overview